Louny - Horké léto 2016

V neděli 3.7. jsme vyrazili na závody Horké léto do Loun. Tentokrát se nám dokázalo zlákat i Kačku s Bazíkem, Pavču s Ančou, Lucku s Akimem a Bončou a Kačku s Deyssie. Takže super banda :)

Rozhodčí pro tento závod byla Veronika Vostrá. Bohužel parkury byly stavěny spíše pro kategorii small a medium. Largové měly v hodně případech problémy jak se vzdáleností mezi jednotlivými překážkami, tak i z několika nepěknými úhly. Nicméně vše jsme zvládli ve zdraví, což je hlavní.

Při příjezdu jsme byly velmi překvapeni areálem, který má obrovský potenciál. Je zde místo na několik parkurů ( i přes to bohužel parkur pro tento závod byl velmi malý (určitě ne dle standartů) a proto nebylo divu, že v průběhu dne skončilo nemálo psů za páskou =o(   )Obrovskou výhodou z našeho pohledu byla řeka, která se necházela hned vedle cvičáku, a tak v poměrně horkém počasí nebyl problém pejsky parádně ochladit a posléze vychodit naproti v lesíku :)

Teď už ale k samotným běhům. Jako první jsme si zaběhly zkoušku č. 1. Začínalo se kategoií A1 a tak z naší party šla první na řadu Lucka s Akimem. I přes 2 odmítačky jsi vybojovali krásné druhé místo. :) Sami si asi z toho dokážete vyvodíte, že parkur nebyl zrovna jednoduchý.

Další na řadě byla zkouška A2 a tedy Pavča s Aničkou a Lucka s Bonou. Anička bohužel doběhla se dvěmi chybami a 5. místem. Zato Bonince se podařil krásný čistý běh a 1. místo :)

Následné kategorie A3 se zúčastnila Kačka s Bazem, Markét s Missty a Kačka s Deyssie. Začneme tím nejhorším výsledkem - Missťule :D ano ano dlouho jsme nebyly na závodech a také to tak vypadalo :D I když jsem se snažila před během Missty zkoncentrovat, tak to stejně bylo prd platné.. Už jen ten začátek.. Dvě skočky a oooobr oblouk, než vůbec zjistila, co ukazuju. Nicméně pokračovali jsme dál.. proběhneme slalom, vytvořím si náskok, ukážu a dám povel pro out. Ten kdo zná Miss moc dobře ví, jak to dopadlo. :D Ano přesně.. i přes tak málo místa mezi mnou a skočkou se ta naše čubina rozhodla to vzít v přímem směru - a tedy DISK :D

Uspěšnejší tým byla Kačka s Bazíkem.. Krásný čistý běh a druhé místo. Druhá Kačka s Deyssie doběhly s rychlejším časem a tedy 1.místo na "bedně" :) Nutno podotknout, že naše holky byly jediné, které dokázali zdolat parkur čistě, a tak vyhrát nad paní rozhodčí. :D

Následující běhy byly zkoušky č. 2

Kategorie A1 - Lucka s Akimem. Tentokrát už zaváleli. I přes to, že Akimkovi (který je téměř slepý) svítilo sluníčko, dokázali jako jediní doběhnout parkur čistě, a tak se umístili na zaslouženém 1. místě. :)

Kategorie A2 - Pavča s Ančou a Lucka s Bonou.Tentokrát bohužel Andula moc nevnímala, a tak holky doběhli do cíle s Diskem :( Zato Bonča si i s jednou odmítačkou (myslím, že to bylo na slalomu) vybojovala krásné 2. místo :)

Kategorie A3 - Kačka a Deyssie - bohužel tento běh skočil Diskvalifikací, ale Kačka to vzala sportovně. Hezky si doběhla parkur a nic si z toho nedělala :)

Kačka a Baz - tam už to bylo mnohem lepší :) Sice kvůli jedné chybce skončili na 6. místě, ale vzhledem k Bazíkovo věku a jeho zdravotním problémům během jeho celého života, to jsou úúžasné výsledky :)

Markét a Miss - konečně jsme běželi jako jeden tým :D Sice jsem se během běhu několikrát velmi "zapotila" a po doběhu jsem namáhavě hledala svá plíce, ale stálo to zato.. Naše první závody v A3 a hned čistý běh a druhé místo:) Je to prostě naše kočička :) Ano paníčku, já vím - dobře si jí to naučil :D

Pro naše týmy posledním během toho dne byl jumping a jak už to tak bývá, všichni jsme se na něj těšily, protože si můžeme odpočinout od těch ošklivých zón :D No bohužel paní rozhodčí očivedně neměla dobrou náladu a postavila pro Large nepěkný parkur. Přestože myšlenka byla sama o sobě dobrá, nedostačují vzdálenosti mezi překážkami to zkazily. Musím sice uznat, že Missťule se velmi snažila. Možná, že až příliš, protože jsme se vydiskali z důvodu velmi krátkého obloučku, které vedlo k vyhnutí skočce a rovnou šup do tunelu :D Nicméně za tento parkur se na svého miláčka nemohl zlobit snad žádný ze zúčastněných handlerů :( Jediná z našeho týmů, která tento parkur zvládla byla Lucka s Akimkem, a i tak doběhli s 1 odmítačkou. Což mluví asi samo za sebe....

Poté následovala ještě štafeta družstev do které jsme byly původně taky přihlášeny, nicméně kvůli pokročilému času jsme se nakonec rozhodly, že se odhlásíme a pojedeme domu. :)